Sziklák szeme / Hills Have Eyes [2006]

Átlagos amerikai család San Diegóba igyekszik nyaralni, ehhez azonban át kell vágni a sivatagon. A furcsa benzinkutas javaslatára (nem igaz, hogy ezek az amcsik nem néznek horrort...) egy rövidebb utat választanak, ahol hamar defektet kapnak. Lassan kiderül, hogy nincsenek egyedül, valakik figyelik őket, éjjel pedig le is csapnak rájuk...

Wes Craven egyik első filmje volt az 1977-es, azonos című horror, amelyet 2006-ban csak elért a remake-láz, méghozzá Alexandre Aja, a Magasfeszültség rendezője által. Aja előző filmjében sem spóroltak a vérrel, volt ott minden, amelyre horror-rajongó felkapja a fejét, így joggal mondhatjuk, hogy a Sziklák szeme is biztos kezekben volt.

Mert valóban egy jól sikerült remake, már ha valaki vevő az efféle nyalánkságokra. Szoktam mondani, hogy előtte és közben inkább ne egyél, utána pedig úgysem fogsz. Széthasított kutya, kettéharapott kismadárból kifacsart utolsó csepp vér, elevenen elégetett férfi, de ez még mind "hagyján", hiszen mindvégig a körmünket rágva izgulhatunk egy csecsemőért, akik ezek az eltorzult, egykori bányászemberek magukkal visznek.

Történt ugyanis, hogy annak idején a kormány atomkísérleteket hajtott végre a sivatagban, a sugárzás pedig hatással volt a közelben élő bányászokra. Külsejük eltorzult, belsőjük pedig bosszúra szomjazik. Kolóniába tömörültek, céljuk pedig, hogy elkapjanak mindenkit, aki nem közülük való.

A Sziklák szeme mind összetételében, mint a hatás fokozásában maga a horror. Nem akarsz odanézni, talán ki is kapcsolod mondván, hogy ez azért már neked is sok, vagy csak ismételgeted magadban, hogy "ez csak egy film". Pontosan ez a film célja: hogy szarul érezd magad, hogy meggyötörjön, amíg a játékidő végére érsz. Próbára teszi az idegeidet, és nem csak idegileg, de vizuálisan is lesokkol, kőkeményen.

Bár a sivatag szép, gyönyörű, és el lehet mélázni a gyönyörű tájképeken, de azt garantálom, hogy a Sziklák szeme alaposan megváltoztatja a véleményed erről a meseszép vidékről. Aja nem vett el az eredeti verzióból, inkább hozzátett, ám szerencsére mégsem esett át a ló túloldalára. Azért a zseniális főcímért pedig külön pacsi jár. Csak erős idegzetűeknek!


Megjegyzések

  1. Szégyen, de az eredetit nem láttam. Ezt viszont pár hete újráztam, és "kellemes" élmény volt, de nem annyira durva, mint ahogy az emlékeimben élt. Persze még így is k**va jó volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából ha ezt láttad, az eredetit hagyhatod is :) Nem leszólni akarom, de nálam ez jobban ütött :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz a bejegyzéshez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Hideg préda 2 / Fritt vilt 2 [2008]

The Poughkeepsie Tapes [2007]

Stephen King: Az / It [1990]