Top 10 kedvenc második rész

Már megint egy folytatás! Ezt meg minek folytatják? Újabb bőrt húznak le! - Ilyen, és ehhez hasonló hozzászólásokkal találkozhatunk szinte nap, mint nap szerte a világhálón, hiszen folytatásokban van a pénz, ezzel tömik meg a zsebüket a filmstúdiók. Mert amire bementek egyszer, arra bemennek még egyszer. Kevés a jó második rész, de én most összeszedtem egy csokorba a számomra tíz legkedvesebbet.

Fontos tudnivaló: a listához nem volt kritérium, hogy a filmek üssék az első rész színvonalát. A jó folytatás volt a lényeg, még ha valamennyire alul is teljesített az előző epizódhoz képest.




10. Shop-stop 2. / Clerks II [2006]

Bár én azon filmsznobok közé tartozom, akik szerint az első a legjobb, de nem lehet elvenni a folytatástól, hogy kicsit más megközelítésben, de ütős volt. Idézhető, remek poénok, igazi Kevin Smith-stílusban.


9. Mielőtt lemegy a nap / Before Sunset [2004]

Az első részben két ember járta a várost és beszélgetett, a másodikban pedig... két ember járja a várost és beszélget. Celine és Jesse kilenc év után újra összefutnak, ezúttal Párizsban, a film pedig most real time-ban játszódik.


8.  Halálos fegyver 2. /  Lethal Weapon 2 [1989]

Riggs és Roger újra együtt, ám ezúttal a Joe Pesci által megformált Leo is beszáll a buliba. A nyolcvanas évek buddy cop filmjeinek egyik legjobbjával van dolgunk, amikor szóba hozzuk a Halálos fegyver folytatását.


7. Mad Max 2. - Az országúti harcos / Mad Max 2 [1981]

Bár az első rész sem rossz, igaz, mai szemmel már kicsit olyan semmilyennek tűnhet, de Mad Max voltaképp a második résszel teljesedett ki igazán. Amikor sikerül ütni az első részt, az a Mad Max második részével megtörtént.


6. Evil dead - Gonosz halott 2. / Evil Dead II [1987]

De nemcsak a Mad Max büszkélkedhet azzal, hogy a folytatás jobban sikerült, mint az előzmény: az Evil Dead úgyszintén ezt a csapatot erősíti. Igen, a második rész szó szerint szenzációsra sikerült. Tömény humor és horroradag egyszerre, Ash pedig végre egy ikonikus karakterré válik.


5. A keresztapa 2. / The Godfather: Part II [1974]

A film, amibe nagyon kellett az a bizonyos olasz szál. Bár még anélkül is jobban működött volna, mint a harmadik rész, de a fiatal Vito Corleone éveit remekül mutatta be nekünk Coppola, miközben a "jelenben" Michael a család dolgait intézi - és változik meg a jelleme a szemünk láttára.


4. Vissza a jövőbe 2. / Back to the Future Part II [1989]

Mert ahová mentek, ott nem volt szükség utakra. Marty és a Doki megint alaposan megkavarták a dolgokat, amikor is elutaztak 2015-be (apropó, hol a légdeszkám?). Méltó folytatás egy zseniális filmhez.


3. A bolygó neve: Halál / Aliens [1986]

Ridley Scott horrorfilmként indította útjára az Alien-t, majd James Cameron egy akciófilmmel folytatta. Igen, nekem a második rész jobban bejön, mint az első. Nem sokkal, de valamicskét jobban elkapott.


2. A Birodalom visszavág / Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back [1980]

Na igen, a Birodalom... A trilógia legjobb darabja, és azóta sem készült jobb Star Wars-film. Idén ez változik? Nem tudom. Amit biztosan tudok, hogy az ötödik résszel sikerült emelni a tétet, és összehozni a legepikusabb epizódot.


1. Terminátor 2. - Az ítélet napja / Terminator 2: Judgment Day [1991]

Oldalakat tudnék teleírni, miért imádom ezt a filmet, de rövid leszek. A Terminátor 2. gyerekkorom egyik meghatározó VHS-élménye a Predátor és a Star Wars mellett többek közt. Egy sokkal komplexebb filmélmény, mint az első volt (hozzáteszem gyorsan: imádom az elsőt is). Parádés akciójelenetek, mély dráma, egy igazi, időtálló filmélmény. De arra már rájöhetne valaki, hogyha a gépek nem lázadnak fel, John Connor sem biztos, hogy megszületik.


Megjegyzések

  1. Nekünk egy rugóra jár az agyunk vagy mi a tosz :D? Kb egy hete csináltam én is egy videót, csak az nem csak második részekre vonatkozik, hanem az összes folytatásra. Ironikus, de amúgy faja lista :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azután, hogy egy napon raktuk ki az Ex-Machina beszámolóinkat, már én sem lepődök meg :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz a bejegyzéshez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Péntek 13 / Friday the 13th [2009]