Péntek 13. - VI. rész: Jason él / Jason Lives: Friday the 13th Part VI [1986]

Tommy-t nem hagyja nyugodni a múlt, ezért egy viharos éjszakán úgy dönt, a temető felé veszi az irányt, és végleg megsemmisíti Jason amúgy már oszladozó holttestét. Barátjával szépen ki is ássák, ám a felszínre törő emlékek okozta düh miatt egy fémcsövet döf Jason, kukacok rágta tetemébe. De mivel vihar van, így a rúdba belecsap a villám, símaszkos gyilkosunk pedig (most kapaszkodj meg) feltámad.




Tommy-nak sikerül ugyan elmenekülnie az elpusztíthatatlan mészáros elől, de Jason természetesen útnak ered, és ahogy azt tőle már megszokhattuk: aki szembejön, módszeresen ki is végzi. Csak a szokásos.

Természetesen a srác próbál segítséget kérni, de a helyi sheriff ahelyett, hogy elhinné ezt az amúgy is meredek sztorit Jason feltámadásáról, inkább bekasztlizza Tommy-t, akinek aztán a rend őrzőjének lánya segít végül kiszabadulni. Kapcsolatuk bimbódzik, és ketten próbálják megállítani ezt a Voorhes-gyereket, aki ahelyett, hogy feltámadva hamvaiból inkább átértékelné eddigi életét, csak megy előre, és aprítja a helyieket.


Ugyan maga a nyitójelenet parádés, sőt, egyenesen a szórakoztató trash-faktort idézi meg, de innentől kezdve jóformán megint csak azt kapjuk, amit úgymond "várunk" egy Péntek 13-filmtől. Persze itt már jóval több agyatlanság kerül előtérbe, és valahol ez javára válik a filmnek, de látszik, hogy nem merték maximálisan komolytalanra venni a figurát, pedig itt már nagyon kellett volna egy jó adag önirónia, a könnyebb fogyaszthatóság érdekében.

Idióta hullajelöltekből sincs hiány, ezt most néhány, az erdőben paintballozó figura jelenti, de szerencsére nem zavarnak sok vizet: mindössze azért kerültek bele, hogy öt perccel hosszabb legyen a film, és persze, hogy növeljék Jason áldozatainak a számát.

Mivel alig pár perc alapozás után csapunk bele a lecsóba, és immár nem kell egy órát várni arra, hogy Jason kezelésbe vegye az áldozatait, így maximális fokozaton pörög a film, csont nélkül végig lehet nézni. De nagy csodát, nagy megváltást azért senki ne várjon tőle. Sajnos Tommy szálát ezen rész után már nem vitték tovább (csak néhány rövidfilm készítőnek jutott eszébe a Jarvis-kölyök) pedig itt volt a legjobb a jelenléte. Azért még megnéznék valamikor egy öreg Tommy vs. Jason összecsapást.


Megjegyzések

  1. A chucky sorozat után a másik kedvencem a péntek 13 sorozat

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz a bejegyzéshez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Közelebb / Closer [2004]

Halálos hallgatás / Dead Silence [2007]