Sokkal több mint testőr / The Hitman's Bodyguard [2017]

Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson egy akció-vígjátékban oltják egymást? Jöhet, naná, hogy jöhet. Bár a Sokkal több mint testőr már az előzetessel sem árult zsákba macskát, egy pillanatig sem komolyan vehető mozit ígért, sajnos még így, brain-off módban nézve is akadtak vele gondok.


Michael Bryce (Ryan Reynolds) egykoron Tripla-A besorolású testőr volt, mígnem egy munkája során legfontosabb védencét meggyilkolták. Mostanra már lecsúszott, kedvese is elhagyta, ám itt az alkalom, hogy újra bizonyítson: meg kell védenie egy bérgyilkost (Samuel L. Jackson), aki egy rettegett fehéroroszországi diktátor (Gary Oldman) ellen kíván tanúskodni.

Reynolds és Jackson párosának zűrös múltja van, ám ahogy az várható, így, hogy egymásra vannak utalva, idővel összecsiszolódnak. Persze ehhez egy nagyon rögös út vezet, sok-sok akcióval és (ahogy a trailer is ígérte) még több káromkodással.


A Sokkal több mint testőr legnagyobb hibája a túlzott egyszerűségében rejlik: már-már röhejesen kiszámítható, ha láttál életedben két filmet, centire meg tudod mondani, mi lesz a következő lépés, amit előhúznak a kalapból. Nagyon nem eredeti, ám ezzel nem is lenne gond, de a film mintha sportot űzne a jól bejáratott sablonok egymásra halmozásával. És bár hellyel-közzel akad néhány ügyesen betalált humorbomba, sajnos a poénok forrása főleg abban próbálja magát megmérettetni, hogy Jackson folyamatosan madafakázik.

És akkor még nem is említettem a legfájóbb pontot: a film két órás, pedig nagyon (értsd: nagyon!) nem kéne annak lennie. Bár valami mindig viszi előre a sztorit, de egy idő után már érzed a segged, és lopva talán még az órádra is rálesel.

Jó, azért akadnak pozitív tényezők is. Kezdve azzal, hogy Reynolds és Jackson között tényleg működik a kémia. Van köztük dinamika, és látszólag baromira élvezték a forgatást, valamint a közös munkát. Jackson rég volt ennyire vicces, ez tény. És ott vannak az akció jelenetek: többségük nagyon megvan rendezve, példának okáért egy igen zseniális autós üldözést is sikerült bele pakolni.

Nem egy kimagasló darab, nem egy olyan vígjáték, amit bármikor, vagy akár még egyszer az életben újra néznék: egyszer úgy, ahogy lecsúszott, de ennél bőven jobbat vártam. Kellemes nyár végi baromság, semmi több.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Hideg préda 2 / Fritt vilt 2 [2008]

The Poughkeepsie Tapes [2007]

Stephen King: Az / It [1990]