SOROZAT: Ashy Slashy, avagy az Evil Dead folytatódik!

Tavaly útnak indult valami, amelyre nagyon sok Evil Dead-rajongó vágyott. Hiába volt kőkemény és gore a Fede Alvarez-féle, 2013-ban bemutatott remake, sokan nagyon vágytunk valami "groovy"-ra. Sorozat formájában megkaptuk: ütött, nevettetett. Elborult, humoros és véres volt az első évad, amely a napokban a második szezonnal végre folytatódott.


Innentől spoileres lehet azok számára, akik nem látták az első évadot!

Szóval Ash, Kelly és Pablo vígan partiznak Jacksonville-ben, ahogy ugye az alku szólt: fegyverszünet a gonosszal, nekik hármuknak semmi bajuk nem lehet. Azonban Ruby (Lucy Lawless) nem tudja kordában tartani "gyermekeit", a démonokat, így a nő kénytelen segítségül hívni Ash-t, aki csatlósaival elindul szülővárosába. Úgy dönt, segít legyőzni a gonoszt, de péntekre már vissza kell érniük Jacksonville-be, hiszen a party folytatódik.


Aggodalomra semmi ok: az Ash vs Evil Dead még mindig piszkosul szórakoztató, ha nem szórakoztatóbb, mint tavaly! Minimum akkora marhaságokkal van tele, ahogyan azt elvárjuk, sőt, nem egyszer sikerül emelni a téten. Ugyan a sztori teljesen mondvacsinált indokokkal alakult úgy, ahogy, de ennél a sorozatnál aztán messze nem a történet az, aminek dominálnia kell. Sokkal inkább az Ash-féle egysorosok, a dialógusok, a sitcom-ba illő pofára esések, valamint az a töménytelen vér, amely csoda, hogy nem folyik le a képernyőről.

Bár egy 33 perces epizód alapján nehéz besaccolni, mire számíthatunk a továbbiakban, de itt maximálisan megnyugodhatunk: a hentelés folytatódik, ahogy annak lennie kell. Minden és mindenki adott, az összes apró tényező a helyén van, így a további kilenc epizód alkalmával (látszólag) ugyanúgy fogunk szórakozni, mint tavaly. Nem egy műremek, nem egy sorozattörténelmi mérföldkő, már sokszor a guilty pleasure határait súrolja, de amit kínál, azt úgy tűnik, ezentúl is teljesíteni fogja. Groovy!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Péntek 13 / Friday the 13th [2009]