Itt a vége / This is the End [2013]

Jay Baruchel éppen cimboráját, Seth Rogen-t látogatja meg Los Angeles-ben, este pedig átugranak James Franco-hoz, ahol pont lakásavató buli zajlik. Jay-nek annyira nincs sok kedve maradni, ráadásul Jonah Hill is már túlzóan kedves, a valódi gondok csak akkor kezdődnek, amikor beüt a világvége, ez a néhány komikus pedig bent reked Franco lakásában.

Az egész film ötlete egy 2007-es rövidfilm, a Jay and Seth Versus the Apocalypse ötletén alapul. A sztorit alaposan kibővítették, meghívták a cimborákat, és csak feltételezem, de a forgatás töménytelen mennyiségű zöld és még több jókedv társaságában zajlott, ezzel elkészítve az elmúlt évek egyik legütősebb komédiáját.

Baromira rétegfilm, csak ismételni tudom magam: bírni kell ezt a volumenű humort, amelyet Rogen, Hill és mondjuk Franco képviselnek a füves filmjeikben. A This is the End dialógusainak nagyrésze inspiráció, nem kell ezeket a srácokat félteni. Mindenki önmagát alakítja, csak magukat hozták és adták, és nálam pont ezért ebben a filmben csúcsosodik ki a komikus pályafutásuk. Aki rajong az egyéb szereplésükért, itt bizony mind a tíz ujját megnyalhatja: nem csak, hogy folyamatosan dől belőlük a hülyeség, de a film talán egyik legkomikusabb pontja, amikor unalmukban leforgatják az Ananász Expressz 2. előzetesét, természetesen nagyon svédelt verzióban.

Rengeteg cameóval sikerült feldobni a jeleneteket, kisebb-nagyobb szerepekben olyan arcok tűnnek fel, mint Michael Cera, Rihanna, Jason Segel, Emma Watson, Aziz Ansari, Christopher Mintz-Plasse, de még Paul Rudd is befut egy pár percre. És persze van pár meglepetés, akiket nem szabad lelőni, de cool dolog a részükről, hogy bevállalták. A film nagyrészében azonban Seth Rogen, Jay Baruchel, Jonah Hill, Craig Robinson, James Franco és Danny McBride vannak jelen.

Rengetek kikacsintás, töménytelen meglepetés vendég, és az az igazán elborult, debil humor, amit ezek a figurák képviselnek. A This is the End az agyament poénok mekkája, nincs megállás egy pillanatra sem, lerí minden egyes képkockáról, hogy a srácok konkrétan összetoborozták a haverokat, hogy szívjanak, bulizzanak és közben forgassanak valamit. Mindez azonban olyan eredményhez vezetett, amit nem tudok nem térdcsapkodva a röhögéstől, a könnyeim törölgetve végigülni, immár cirka negyedik alkalommal sem.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Péntek 13 / Friday the 13th [2009]