Üzlet bármi áron / Unfinished Business [2015]

Dan Trunkman (Vince Vaughn) felmond a munkahelyén és úgy dönt, saját, konkurens céget alapít. Két társával, a nyugdíjazott Timothy-val (Tom Wilkinson) és a kezdő, félénk természetű Mike-al (Dave Franco) közösen vágnak bele a vállalkozásba, amely nehezebb, mint azt gondolták. Egyik zűrből csöppennek a másikba, miközben próbálják lenyomni a másik céget.


Ha azt mondom, hogy egy tipikus Vince Vaughn vígjátékkal van dolgunk, akkor nagyon sok mindent elárultam? Valakinek ez bejön, valakinek nem, én a magam részéről kitartok amellett, hogy ezek a komédiák nem a műfaj csúcsát képviselik, de nem is a legalját: valahol középtájt helyezkednek el, vagyis egyszer megtudom nézni, ám emlékezetes pillanatokkal nem igazán szolgál. Lecsúszik, de repetát azt nem kérsz.

Itt van a csapat úgymond frontembere, Vaughn ezúttal is a jól bevált figurát hozza, miközben a True Detective-ben jelenleg is egy olyan arcát villantja meg, amelyet eddig nagyon kevés filmben húzott elő a kalapból. Furcsa látni a kettőt egyszerre, de hát valamiből élni is kell, Vince barátunkat pedig mindig tárt karokkal várja Hollywood, ha egy tucatvígjátékról van szó. A másik karakter a már nyugalmazott Tom Wilkinson, aki csak azért akar pénzt keresni, hogy elválhasson és végre a feleségén kívül más nővel is lefeküdhessen. Dave Franco már-már túlságosan erőltetett lúzer karaktere pedig több helyzetben volt kínos, mint vicces.

Ezzel a felépítéssel voltaképp még nem is lenne gond, a humor forrásai adottak, azonban azt mondanom sem kell, hogy nem lőttek el kellő mennyiségű és minőségű patront ahhoz, hogy egy igazán felhőtlen kikapcsolódásban legyen részünk. A történetről pontosan tudod, hova fog kifutni, és hiába nem egy hosszú, mindössze másfél órás moziról beszélünk, még így is okozott fészkelődős pillanatokat.

Aki vevő Vaughn-féle vonalra, annak az Unfinished Business sem fog csalódást okozni. Meglehet nézni, de kiemelkedni nem fog pályatársai közül: a tipikus "mit nézzek szerda este?" vígjáték. Megnézed, elvagy vele, de amint vége, már el is felejtetted.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hideg préda 2 / Fritt vilt 2 [2008]

Top 10: Found Footage filmek

The Poughkeepsie Tapes [2007]

Final Cut - Hölgyeim és uraim [2012]