The Possession of Michael King [2014]

Az ateista szemléletű Michael King megözvegyül. Úgy dönt, egyszer s mindenkorra végére jár az élet-halál kérdésnek: léteznek-e nem e világi erők? Michael King pedig inkább maradt volna nyugton, hiszen addig-addig kísérletezgetett, mígnem csak megszállta őt egy démon.




Fű alatt érkező found footage horror. Igen, már megint erről van szó. Az emberek többsége jó eséllyel már fel sem kapja a fejét arra, ha egy horrorfilmben kézikamerás megoldást alkalmaznak. De a The Possession of Michael King-re is ráaggatható a "tizenkettő egy tucat" jelző? Nos, félig-meddig.

Nincsenek nagy talányok, eget rengető fordulatok, sem túlontúl egyedi kivitelezés. A kézikamera, vagy akár a ház különböző pontjaira szerelt felvevők újfent csak az alacsony költségvetés végett voltak alkalmazva. Lényegében simán működött volna normál operatőri munkával is, viszont nagy szerencséje a filmnek, hogy a found footage megoldás ezúttal teljesen fogyasztható, mondhatni: igényes. Nincs felesleges rángatás, maximum annyira, hogy valóban képes legyél beleélni magad a történtekbe.


Továbbá lehet elmenni szó nélkül a legfontosabb tényező mellett, miszerint a film nagyszerűen képes feszültséget teremteni. Megvan a saját hangulata, és bizony néhány jelenet, ha nem is okoz maradandó károsodást, de a maga módján szépen ügyel a para faktorra.

A démon, amely megszállja hősünket, lassacskán keríti őt hatalmába, pontról pontra veszi át felette az irányítást, ezzel veszélyt jelentve például Michael King kislányára. Emberünk pedig amíg csak tud, próbál a valóság talaján mozogni, eleinte szkeptikus, de szépen lassan rájön, hogy itt bizony tényleg nagy gondokat zúdított saját magára és ezáltal környezetére is.

Így lesz a The Possession of Michael King egy átlagosnál valamivel jobb horrorfilm. Ha megnézed, nem fogod különösebben megbánni, de ha végül kihagyod, nem fosztod meg magad egy olyan nagy volumenű élménytől. Inkább csak a műfaj rajongóinak ajánlott, nekik viszont nagyon.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Exists [2014]