HÍRes hármas #2

Mike Flanagan szívesen elkészítené a Ragyogás folytatását. Stephen King 2013-ban megjelent regénye, az Álom Doktor voltaképp korábbi regényének folytatása, hiszen a főszereplő az első részből megismert Danny Torrance, aki immár felnőtt férfi. Bár a könyv elég vegyes fogadtatásban részesült, azért Flanagan-nek eddig sokat köszönhetünk: egész korrekt horrorfilmeket tett le az asztalra, és King világa sem ismeretlen számára. Tavaly például a Gerald's Game is az ő kezei alól került ki, amit én jól fel is tettem az év végi összegzésembe.


A Disney Ridley Scott-tal adaptálná a Merlin-könyveket. A 11 kötetből álló sorozattal kapcsolatban még bőven folynak a tárgyalások, de a stúdió elég nagy fába vágná ezzel a fejszéjét, hiszen nem egy filmben gondolkoznának. A varázsló történetének talán legismertebb formája egy 1998-ban készült Merlin-adaptáció, minisorozat formájában, Sam Neill főszereplésével. A projekt egyelőre még csak tervező asztalon létezik, de ez még jól is elsülhet.


Végezetül ismét King: a tavalyi Az a napokban jelenik meg dvd-n és bluray-en, ezzel kapcsolatban beszúrok egy kis színest. Extraként fellelhető lesz a korongon pár kimaradt jelenet, ezen kívül egy poén videó, amely az első szkeccs újragondolása. Georgie és Pennywise találkozása, amely végül teljesen máshogy sül el, mint azt a filmben láthattuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Exists [2014]