Évindító gondolatok

Sziasztok!

Ilyen eddig még nem volt, hogy egy bejegyzésben köszöntöm itt az új évet, vele együtt az új kilátásokat - mondhatnám, hogy rendhagyó a dolog, de ne használjunk ilyen nagy szavakat.

Szóval új évet kezdünk, nem csak az életben, de itt a blogon is. Az már tavaly év végén (pár napja) feltűnt, hogy 2017-ben nem néztem annyi filmet, mint azelőtt. De nem is ez zavart igazán, hanem, hogy olyan filmek mentek el mellettem, amelyek valószínűleg jobban érdekeltek volna, mint sok másik, amelyre végül beadtam a derekam. Egy ideje már szelektálok: a blockbuster látványfilmek közül évről évre kevesebbnek adok esélyt. Eleinte csak a képregény-filmek kerültek ki az étlapomról (azok pedig már teljes mértékig), mostanra már sem a sokadik Halálos iramban, sem pedig a ki tudja hányadik Jack Sparrow kaland sem hoz lázba. Nem mondom, hogy kifejezetten a korral jár, inkább a csömörlés az, amely hatására egyre inkább kezdem elveszíteni a fonalat a szórakoztató iparral.

Tavaly történt egy munkahely váltásom, amelynek hatására a szabadidőm is némileg megcsappant (öröm az ürömben, hogy legalább szeretem, amit csinálok), ennek tudható be, hogy tavaly nem tudtam tartani a szintet. De nem is a mennyiségre, inkább a minőségre szeretnék törekedni idén. Nem lesz olyan, hogy csak a blog kedvéért nézek meg valamit. Azok az idők már elmúltak. Ezzel úgymond kicsit személyesebb hangvételű is lesz az oldal.

És igen, ez valószínűleg a bejegyzések számán is megfog látszani. De igyekszem tartani a tempót, hiszen kedvem az van hozzá. Még mindig. Próbálok gyöngyszemeket keresni, eldugott kincseket, hogy megoszthassam veletek, felhívjam rá a figyelmet. Igyekszem megnézni a fű alatt mozgó filmeket, a független darabokat. Nem arról van szó, hogy mostantól egyetlen egy látványfilm sem fog szerepelni az oldalon, hiszen könnyen lehet, hogy lesz ami becsalogat a moziba. De mint mondtam, azt a kevés időmet inkább szeretném értékesebb darabokra fordítani. És ez jócskán megfog látszani az oldal tartalmán. Legalábbis remélem.

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Final Cut - Hölgyeim és uraim [2012]

Top 10: Kedvenc vígjátékok

A 9. szalag / Session 9 [2001]