A kis kedvencek titkos élete / The Secret Life of Pets [2016]

Max, a kutya kiválóan elvan gazdijával New Yorkban. Kettejük kapcsolata szinte tökéletes. Mígnem hőn imádott gazdája egy nap haza nem állít egy másik kutyával, ő Duke. Max élete fenekestül felfordul, már a legelső pillanattól kezdve tudatja a jövevénnyel, hogy nem látja őt szívesen. De Duke sem az a fajta, akivel csak úgy kilehet kezdeni. Így történik, hogy amikor kettesben maradnak otthon, végül jó messzire kerülnek otthonuktól.


A mai animációs trendek egyik legközkedveltebb pontja, hogy szinte minden korosztályt megcéloz, így míg a kicsik elvannak a nekik szóló résszel, addig a felnőtteknek is akad megannyi kikacsintás. Valahol hasonló reményekkel ültem le A kis kedvencek titkos életére, és bár félszemmel ki-kikacsint a nagyoknak is, ez mégis inkább egy gyermek-orientált produkció.

Nincs ezzel semmi gond, egyszerűen csak nem szabad egy Fel!-t vagy egy Némót várni. Ugyanúgy van érzelmi töltet, amely nekünk szól, csak nem annyira erősen, mint teszem azt az Agymanók esetében. Ugyanúgy vannak apróságok, amelyek súrolnak bizonyos határokat, de inkább elvétve találkozhatunk ezekkel. Itt főleg a cukiság-faktor próbált dominálni, ez viszont rendben is volt. Főleg akkor - és most jön egy nagyon fontos tényező -, ha állatbarát vagy. Ha van kutyád, macskád, teknősöd, bármid, akkor biztosan megtalálod azokat a szegmenseket, amelyek elnyerik a tetszésed. Ha más nem, a film legvégén biztosan betalál majd.


A kis kedvencek titkos életének legnagyobb hátulütője pedig a sztori, itt érezni igazán, hogy ez főleg a kisebb korosztálynak szólt, és egy ezer plusz egyszer lerágott történetet húztak ki újra a kalapból. Két rivális kutya találkozik, elkóborolnak, majd megannyi kaland közepette végül minden jóra fordul, és még a nézeteltérések is elsimulnak közöttük. Ennyi, nem több, nem kevesebb. Szerencsére a pofon egyszerű sztorit sikerült néhol remek karakterekkel ellensúlyozni, de sajnos van, akiknél ez pont ellenkezőleg sült el.

Megmosolyogtató, néhol nevetésre késztető poénok egy sablonos történetben, amely tényleg nagyon aranyos tud lenni, és egy maximálisan könnyed szórakozást ígér cirka másfél óra erejéig. Nem született modern klasszikus, de aki állatbarát, esetleg elvinné rá a csemetéjét, nem fogja kidobott pénznek érezni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Top 10: Kedvenc vígjátékok

Final Cut - Hölgyeim és uraim [2012]

A 9. szalag / Session 9 [2001]