“Egyenesen a Sundance Filmfesztiválról” - A magyar nézőkhöz is eljutnak a friss díjnyertes filmek a Sundance Filmfesztiválról

A független filmek legnagyobb nemzetközi seregszemléjének öt díjnyertes filmjét tűzi műsorára július hónap során a Sundance Channel.  A hónap minden vasárnapján 22 órai kezdettel vetített, “Egyenesen a Sundance Filmfesztiválról” című műsorfolyam során a nézők betekintést nyerhetnek az idei versenyprogram sokszínű felhozatalába.

A sokszorosan díjnyertes filmek többek között argentin, uruguayi, ír, luxemburgi és amerikai filmkészítők munkái. A játék-, illetve (ál)dokumentumfilmek olyan örök témákat dolgoznak fel, mint az anyaság, az elhagyatottság, a felnőtté válás vagy a valahová tartozás. A filmek egyszerre szórakoztatnak és gondolkodtatnak el, tartalmas időtöltést nyújtanak a nézőnek.

A versenyfilmek mellett július 24-én 21:45 órai kezdéssel a csatorna exkluzív interjút sugároz a csatorna és a fesztivál legendás alapítójával, a színész, író, rendező Robert Redforddal, olyan világhírű alkotások főszereplőjével, mint a Butch Cassidy és a Sundance kölyök (a fesztivál nevét adó film), A nagy Gatsby és a Távol Afrikától. A több évtizedes karrierről és természetesen a fesztiválról szóló interjúban a néző közelebbi képet kap a filmgyártás élő legendájának víziójáról, hogy a kreatív hangok ne csak a művészfilmekben, de a „mainstream” alkotásokban is megjelenhessenek. Ez a Sundance mozgalom missziója.

A Sundance Filmfesztivál a világ legeredetibb történetmesélőit vonultatja fel éves programjában, egészestés és rövidfilmekkel, drámákkal és dokumentumfilmekkel, előadásokkal, panelbeszélgetésekkel és zenei programokkal. 1985-ös indulásától kezdve több száz olyan filmet mutattak itt be, ami egyébként nem biztos, hogy eljutott volna a filmforgalmazókhoz és a széles nézőközönséghez. A Robert Redford által alapított Sundance Channel díjnyertes függetlenfilmeket, dokumentumfilmeket és saját gyártású műsorokat nyújt a változatos és megkapó témák iránt fogékony nézőknek. A júliusban bemutatott filmekhez hasonlóan számos a Sundance Fesztivál programján szereplő alkotás exkluzív tévépremierje volt már a csatornán.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Nyomozós filmek

Igaz történet / True Story [2015]

Viszlát, és kösz a halakat!

Top 10 kedvenc filmvégi csattanó