A Budapest Rooftop Cinema bemutatja: Hair & Mindent anyámról

A Budapest Rooftop Cinema az elkövetkezendő napokban is fantasztikus filmes kalandokkal várja a mozi szerelmeseit: július 31-én a Pontoon Cinébarban a Hairt, majd augusztus 1-én szintén a Corvin Club tetőteraszán a Mindent anyámrólt vetíti.

Pontoon Cinébar: Hair

Az volt a Vízöntő kora. Az volt az önfeledt szabadság, a tánc, a dal és az LSD kora. De az volt a vietnámi háború kora is. A felesleges katonásdié és az értelmetlen, kegyetlen halálé... Egy vidéki srác (John Savage) megkapja a behívóját, és a sorozásra New Yorkba utazik. Aztán meglát egy gyönyörű lányt (Beverly D’Angelo) lóháton, akibe talán beleszeretne, ha a legkisebb esélye is volna rá, hogy még egyszer találkozzanak. Új barátai erről egészen másképpen vélekednek. A
hippiknek semmi sem lehetetlen...

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.
Időpont: 2016. július 31. 20:30
Helyszín: Pontoon (Id. Antall József rakpart 1., Budapest, 1051)
Támogatói jegy: ingyenes


Pedro Almodóvar: Mindent anyámról

Egy görög mondás szerint csak azok a nők látnak tisztán, akiknek könny áztatta a szemét. Manuelára (Cecilia Roth) nem igaz ez a mondás. Azon az estén, mikor egy autó halálra gázolja Estebant (Eloy Azorín), a fiát, Manuela minden könnyét kisírja. S ahelyett, hogy tisztábban látna, a jelen és a jövő teljesen összekuszálódik benne. Fia egy hátrahagyott naplójában az alábbiakat olvassa: „Tegnap anyám egy fényképet mutatott nekem. A fele hiányzott. Úgy érzem, az életemből is hiányzik ez a rész.” Az apjáról volt szó. Manuela sosem beszélt róla fiának, nehéz lett volna megmagyarázni, hogy a férfinek nagyobb mellei vannak mint neki és hogy Lolának (Toni Cantó) hívják. A hallgatás mint egy szörnyű bűn, úgy nehezedik vállaira. Elhatározza, hogy megkeresi Lolát, hogy elmondja neki, volt egy fiuk, aki már halott.

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.
Időpont: 2016. augusztus 1. 21:00
Helyszín: Corvin Club tetőterasz (VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utca felől)
Kapunyitás: 19:00
Támogatói jegy: 600 HUF/ 2€


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Nyomozós filmek

Top 10: Kedvenc időutazós filmek

Top 10 igaz történeten alapuló film