Titánember - Magyarország szuperhőse

Valljuk be, a csapból is képregényfilmek folynak. Hármasával nyomják le a torkunkon az álarcos igazságosztók szinte egykaptafára készült kalandjait, miközben a filmek mögött álló üzletemberek úgy dúskálnak a dollármilliókban, mint Dagobert bácsi a pénztártermében. Ez a hullám azonban tökéletes alkalom arra, hogy felvillanyozzon pár kreatív elmét - és megszülessen mondjuk egy Titánember.




Ez a kilenc részesre tervezett, új, magyar képregénysorozat, ha nem is hoz elképesztő frissítést ebbe a bizonyos szuperhős áradatba, de mindenképp figyelemreméltó darab. Kezdjük a képregények egyik, talán legszembetűnőbb tényezőjével, amely maga a rajz, a stílus, a dizájn. Ezen a téren a Titánember jelesre vizsgázott. Egészen pontosan Vadas Máté, hiszen az ő keze munkája. Stílusos és igényes, de ami a legfontosabb: egyedi hangulattal bír.

Az írásért Caaroy Carville felel, és bár így kezdetekben nehéz komplett véleményt formálni arról, hogy az utolsó, kilencedik kötet végére milyen fordulatokat vesz a történet, de az első két példány után nem lehet okunk panaszra. Lényegében egy klasszikus szuperhős történet, méghozzá magyar környezetben, ezt pedig remekül kihasználja, példának okáért belevonták a cselekménybe Paksot is.


Összességében a Titánember egy kellemes, üde színfolt a képregények terén, mondhatni, minőségi anyagról beszélünk. Akinek kedve szottyant hozzá, nyugodtan próbálja be Juhász-Nagy Gábor kiadványait, nem fogja megbánni.

Végezetül pedig a hivatalos szinopszis:

Magyarország a béke szigete. Távol esve a terrorizmussal és polgárháborúval sújtott világtól, Szigeti Attila, más néven a Titánember is csupán közszolgálati jótettekkel teszi azt amihez a legjobban ért: Védelmezi a gyengébbeket, és segítő kezet nyújt ahol mások nem elég erősek a feladathoz. De nem rettenhet meg abban a helyzetben, amikor a világ problémái a küszöbünkre érkeznek, és ismeretlen tettesek támadják meg a paksi atomerőművet. Bár a teljes katasztrófát sikerül elkerülni, a károk így is hatalmasak. A magyar nép szuperhőse iránti bizalma megroppan, a magyar kormány is bűnbakot keres a történtekre, hogy a híres orosz technológiai vállalattal kötendő Stratégia Megállapodást sikerre vihesse, mialatt Sarka Noémi, egy kotnyeles oknyomozó újságírónő és az amerikai hírszerzés is Titánember nyilvánosságtól elzárt civil identitása után nyomoz. Vajon sikerül az eleddig példátlan helyzetben is helyt állnia Titánembernek? Megtalálhatja ki állhat a szörnyűséges akció mögött, amikor a saját barátnője is ellene dolgozik? Képes lesz a tettest időben megállítania, mielőtt már nem csupán Magyarország, de egész Európa és a nyugati civilizáció is a létéért fog elkeseredett harcot folytatni? Hiszen a szálak mozgatója nagyon is jól tudja: A nyugati demokráciát abban az országban kell a legerősebben megtámadni, ahol annak gyenge pontja található...


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Exists [2014]