Maggie [2015]

Zombijárvány pusztít a világban. Akit megharap egy fertőzött, pár hét alatt, szépen, lassan átalakul. Így jár Wade lánya, Maggie is. És bár hazaengedik a kórházból azzal a feltétellel, hogy amint eljön az idő, karanténba kell szállítani, de Wade-nek más tervei vannak.




Amikor felröppentek a hírek, hogy Arnold Schwarzenegger drámai szerepben fog feltűnni, egyből kíváncsi lettem. Elvégre az Osztrák Tölgyet nem kimondottan a mély érzelmek megvillantásáért szerettük, és valljuk be, színészi tehetsége soha nem szárnyalt az egekben. Megnyugtatok mindenkit: Arnie nem sült fel, olyat alakít, amilyet karrierje során eddig talán soha. Igen, az öreg most színészkedik. Kifogástalanul.

Milyen kár, hogy mindezt nem egy jobb film kedvéért tette. A Maggie is felült a zombi-vonatra, meglovagolva az elmúlni nem akaró élőhalott hullámot. Nincs is ezzel semmi baj, sőt, az is szimpatikus, hogy nem egy posztapokaliptikus világban járunk, ahol egy maroknyi túlélő próbál szerencsét. De még csak nem is a trancsírra hegyezték ki a filmet, hanem a drámára.


Egy apa, akinek a lánya visszafordíthatatlanul megy át drasztikus változásokon, és ezt sok helybéli nem nézi jó szemmel. Lehetett volna ebből egy kőkemény, húsba markoló kálváriát prezentáló film, de pont ez a része lett felszínes. Átérezhető a gyötrelem mindkét fél részéről, de közben mégsem annyira, amennyire egy ilyen történet megkívánja.

És itt át is térek egy másik negatívumra: a film unalmas. Hosszan elnyújtott jelenetek, amelyek azért sulykolnak nem kevés depresszív atmoszférát a néző felé, de minden jobb momentumig várni kell vagy tíz percet, és ezek bizony ásítozós hangulatban telnek el.

A Maggie egy kihagyott ziccer, de ha másért nem is, hát azért érdemes volt elkészülnie, hogy Schwarzenegger végre bizonyítson, ő nem csak egy veterán akciósztár, hanem ha megerőlteti magát, akkor még komoly érzelmeket is képes kicsikarni magából.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz a bejegyzéshez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Közelebb / Closer [2004]

Halálos hallgatás / Dead Silence [2007]