Hot Tub Time Machine 2 [2015]

Az első részben látott jacuzzis időutazásnak hála bejött az élet a srácoknak: siker, pénz, csillogás, mindent elértek, még ha ehhez pár, még nem létező ötletet is kellett, hogy lenyúljanak. Ám miután a milliárdossá vált Lou-t valaki a saját partiján próbálja eltenni láb alól, a társaság újra a jacuzzi felé veszi az irányt, hogy kiderítsék, kinek állt szándékában a gyilkosság. Azonban véletlenül a jövőben kötnek ki...

Bevallom, a Hot Tub Time Machine első részét szerettem. Nem a vígjátékok csúcsa, de a maga módján remekül elszórakoztatott, még ha nem is késztetett újranézésre, de amíg tartott, nagyon jól elvoltam vele, és kellemes emlékeim vannak róla. Alaposan megosztotta az embereket, és sejteni lehetett, hogy a folytatás már nem ezt a színvonalat hozza. Így is lett.

Hőseink az első részben a múltban kötöttek ki, és voltaképp most is ez a cél, egészen pontosan az egészen közeli múlt, de balszerencséjükre mégis a jövőben találják magukat, méghozzá jó sok évvel később. Anno remekül visszaadták a nyolcvanas évek hangulatát, hiszen adva volt az alapanyag, ezúttal viszont az egyik dolog, amin nagyon csúnyán elbukik az a film, az az erőltetetten vizionált jövőkép. Igen, megint egy újabb hightech látomás, idióta tv-műsorokkal, kütyükkel, és amit eltudtok képzelni.

De ez csak egy dolog, hiszen ha a poénok működnek, semmi baj nincs ugye. Illetve... ha működnének. Mert a Hot Tub Time Machina 2 humora kimerül a minél alpáribb, minél erőltetettebb hangnemben, és ez a 'mindenből többet és nagyobbat' mentalitás az, amely végérvényesen alávágva a filmnek inkább kínossá, mintsem szórakoztatóvá teszi az összképet. Egyedül az expozíció az, amely valamicskét szórakoztató, de amint megtörténik az időutazás, hirtelen kártyavárként omlik össze a még fel nem épített mutatvány.

A társaság nagy része újra jelen van, és még mindig Craig Robinson viszi a pálmát egész végig, azonban John Cusack igazolatlanul hiányzik. Izé, már akinek. Vajon ezt már ő sem vállalta be? Vagy elnézve karrierje lefelé ívelését már meg sem hívták? Mindegy is. Helyette viszont itt van karakterének, Adam-nek fia, akivel a jövőben futnak össze, őt pedig Adam Scott alakítja.

Akiknek az első rész sem nyerte el a tetszését, azoknak mondanom sem kell, hogy messze kerüljék el a folytatást. De akik hozzám hasonlóan szerették, azok se örüljenek, hogy megérkezett a második rész. A Hot Tub Time Machina 2 tökéletesen összefoglalja mindazt, amelyek miatt manapság az ember jogosan ózkodik a vígjátékoktól. Hiába maradt a rendező, és az egyik forgatókönyvíró, látszólag ők sem tudtak mit kezdeni sem a karakterekkel, sem a történettel másodjára. Még azt sem mondanám, hogy kihagyott lehetőség, inkább felesleges folytatásként illetném, hiszen az első rész úgy volt jó és kerek, ahogy. Ez pedig eszetekbe se jusson!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Hideg préda 2 / Fritt vilt 2 [2008]

The Poughkeepsie Tapes [2007]

Stephen King: Az / It [1990]