Valahol el kell kezdeni

Korábban már esett szó Ben Affleck khm... zseniális rendezői debütálásáról. Ezúttal 5 másik rendező első rövidfilmjét csekkoljuk le, amelyek karrierjük kiindulópontjai. Mert valahol el kell kezdeni.
Tim Burton - The Island of Doctor Agor [1971]

A The Island of Doctor Agor remekül előrevetíti Tim Burton jobb éveiben elkészült filmjeinek hamisítatlan hangulatát. Természetesen stop-motion, a hang maga Burton, az olcsóság kiszúrja a szemed, de a hangulat nagyon ott van.
 

Christopher Nolan - Doodlebug [1997]

Mindössze egy évvel a Following előtt Nolan ezzel a kisfilmmel próbált szerencsét. Kellően szürreális, nyomasztó, és természetesen egy csavar is odafért a végére.
 

Ridley Scott - Boy and Bicycle [1965]

Ridley Scott 27 perces bemutatkozásában a főszereplő a rendező testvére, a később szintén direktori babérokra törő Tony Scott. Az iskola helyett biciklizést választó srác túráját követhetjük nyomon.
   
Jennifer Kent - Monster [2005]

A tavalyi év egyik horrormeglepetése volt a The Babadook, amelyet anno megelőzött a Monsters című rövidfilm. Lényegében a The Babadook-ot láthatjuk, tíz percben összesűrítve. A hatás nem marad el.
 

Neill Blomkamp - Alive in Joburg [2006]

Ahogyan Jennifer Kent esetében, itt is az első nagy filmet (District 9) megidéző kisfilmmel van dolgunk. Sharlto Copley itt is feltűnik, de más szerepben, mint azt később a District 9-ban láthattuk.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10 igaz történeten alapuló film

Top 10: Nyomozós filmek

Top 10 kedvenc filmvégi csattanó

Manhattanre leszáll az éj / Night Falls on Manhattan [1996]