Magyar Szuperhős Mesék – 3. szám

Tavaly év végén a Magyar Szuperhős Mesék második száma kapcsán már kifejtettem, hogy mennyire jól elsült próbálkozás az, amit a Fantasmania elkövetett a saját gyártású képregényével. Most, hogy a harmadik szám is kapható, kíváncsian vetettem bele magam az új példányba.



Ezúttal is három kisebb történettel állunk szemben, a séma pedig ugyanaz, mint legutóbb: egyedül a második szösszenet az, ami a tipikus képregény formulát követi, míg az első és a harmadik sztori konkrét elmesélés, egész oldalas illusztrációkkal tarkítva. Erre már a címlapon is felhívják a figyelmünk: 2 történet, 1 képregény. Mennyire lehet kedvező ez a kivitelezés? Nos, amíg ilyen illusztrációk készülnek, addig semmi okunk nem lehet panaszra: példának okáért a harmadik, A hőskor vége című történetben elkövetett rajzok valami bámulatosra sikerültek, némelyiket akár még a falamra is kitenném nagyban, mindenféle túlzás nélkül.

És valóban, vizuális téren nagyot lépett előre a Magyar Szuperhős Mesék. Ugyan a kettes szám rajzaival sem voltak különösebb problémáim, de ezúttal sokkal jobban sikerült grafikákkal van dolgunk. Egyrészt a sötétebb tónus az, ami dominál, de nem csak az illusztrációkban köszön vissza, hanem magukban a történetekben is. Ez nem azt jelenti, hogy az a finom humor, amit megszokhattunk, az mellőzve lett, de egy sokkal sötétebb, mélyebb hangvétellel lett felruházva a 3. szám.

Ehhez pedig többek közt egy olyan fő gonosz is kellett, a szimplán Sötét Bajnok névre keresztelt diktátor, aki tényleg nem ismer kegyelmet, hőseinknek alaposan meggyűlik vele a baja. Apropó, hőseink! Természetesen újra velünk van Harcsa Huszár, Tachkov Professzor, Hungária Kapitány, de egy újabb, érdekes vendégszereplés sem maradhat el: legutóbb Toldi, most viszont az álruhába bújt Mátyás Király ugrott be cameózni egyet.

Nem maradhattak el természetesen a "Tudtad-e?"-lábjegyzetek sem, amelyekben sok-sok érdekességet tudhatunk meg egy éppen aktuális témával kapcsolatban.

A lényeget összegezve, a Magyar Szuperhős Mesék 3. száma még jobban elnyerte a tetszésem, mint a második. Nem csak a kifogástalan rajzokban, de a többet markolt történetekben is látszik, hogy a készítők mernek nagyot lépni. Csak így tovább!

Ja, és mutassatok még egy képregényt, amelyben egy Ikarusz busz repülni is tud!


Megjegyzések

  1. Köszönjük szépen a cikket! :)

    -Dénes
    Magyar Szuperhős Mesék csapat
    http://magyarszuperhos.hu/

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    Ha találkoztatok már a Magyar Szuperhős Mesék 2. számával is, és tetszett a kiadvány borítója, valamint kedveltétek az abban szereplő "A szenny foglyai" című történet illusztrációit is, amelyeket Fábián Péter készített, akkor ajánlom figyelmetekbe a szintén Peti által rajzolt Bloodlust című, magyar szerzői vámpír-cyberpunk képregényünket!

    Weboldalaink: http://magyarkepregeny.hu ; http://bloodlust.hu ; https://www.facebook.com/bloodlustcomics ;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz a bejegyzéshez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Exists [2014]