Péntek 13. - VII. rész: Friss vér / Friday the 13th Part VII: The New Blood [1988]

Tina Shepard telekinetikus képességgel bír. Még kislány volt, amikor az anyját felpofozó apja alatt a puszta gondolatával beszakította a stéget, így a férfi vízbe fulladt. Tina már felnőtt, de még mindig nem volt képes feldolgozni a történteket. Úgy dönt, megpróbálja újraéleszteni apját, ám helyette (most pedig kapaszkodj meg!) a tó fenekén láncra vert Jason-t kelti életre.




Előre is elnézést kérek mindenkitől, azt hiszem eljutottam a sorozatban arra a szintre, amikor már muszáj spoilerekbe belemennem.

Úgysem fogod kitalálni, mi történik ezután: Jason megy, és leöl mindenkit.A kötelező adalék sem hiányozhat: bulizó fiatalok, kötelező klisékkel, amely tartalmazza az ezerszer lerágott karakterépítést is. De itt van még az ügyeletes köcsög, a lány orvosa, akiről mi, nézők már a kezdetektől tudjuk, hogy nem a jó szándék vezérli. De aki látott már kettőnél több filmet életében, az tudja, hogy végül ő sem ússza meg a vérengzést. Egy, azóta kultikussá vált gyilkosság is ebben az epizódban van: Jason egy hálózsákba csavart lányt csap hozzá egy fához.

A készítők tehát a telekinézissel próbálták felturbózni a szériát, a fináléra pedig főhősnőnk, Tina elég rendesen kihasználja adottságát, amikor szembekerül Jason-nel, aki ugye részről részre rusnyább.

Kár agyalni, de én azért megteszem: Jason hosszú évekig hevert a tó fenekén, teste már oszlóban (de nem Norvégiában). Az egy dolog, hogy hangtalanul képes lopakodni, amikor becserkészi áldozatait, de nem igaz, hogy senki nem érzi meg a szagát, amelyet normális esetben már messziről kilehetne szűrni.

Tudom, hülyeség ezen fennakadni, főleg egy olyan részben, amelynek a fináléjában Tinának végül csak sikerül feltámasztania apját (akinek egy szimpla tóban nem találták meg a holttestét, miután vízbe fulladt???), aki aztán megküzd a maszkos sorozatgyilkossal, és egy kiadós mészárlás után újra béke köszönt a Kristály-tóra.

Persze csak egy ideig...


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Exists [2014]