A 10 legjobban várt film 2015-ből

Azt már kifejtettem, milyen jó év volt a 2014-es. Az idei pedig látszólag emelni fogja a tétet, egyik jobb film jön a másik után. Így összeszedtem azt a tíz filmet, amiket a legjobban várok idén. Kizárólag 2015-ös filmekről van szó, így a valójában tavalyi, de hazai bemutatót tekintve idei filmeket kihagytam, túl sokan lettek volna (Birdman, Whiplash, Inherent Vice, American Sniper...).

A sorrend nem tetszés, hanem betűrend szerint alakult. Igen, pár mainstream-film kimaradt, helyettük kerültek be kisebb filmek, sőt, olyan is, amit más ezer százalék, hogy nem tenne bele egy ilyen listába.




Avengers - Age of Ultron

Ugyan nem ez az év legjobban várt moziélménye (na, vajon melyik lesz az...), és hiába nem égek már akkora szuperhős-lázban, mint pár éve, azért nem felejtem el, hogy az első Avengers-film mekkora élményt nyújtott nekem anno. Az a minimum, hogy felkerül erre a listára.


Chappie

Még ha legutóbb az Elysium-on látszott is, hogy a stúdió rövidre fogta Neill Blomkamp pórázát, azért mégiscsak ott van az a bizonyos District 9, és a Chappie-vel minden esély megvan rá, hogy megint valami eredetibbet alkosson.


Crimson Peak

Guillermo Del Toro gótikus horrorja Charlie Hunnam, Jessica Chastain és Tom Hiddleston főszereplésével. Azt hiszem, ezzel el is mondtam a lényeget.


Everest

Baltasar Kormákur szintén tudja, mitől döglik a légy. Az Everest szerintem a címével sok mindent elárul, a csúcsot embereink pedig a legnagyobb viharban próbálják meghódítani. Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, John Hawkes és Jason Clarke.



Inside Out

Mert a Pixar úgy tűnik, megint a régi. Eredeti ötlet, és nem is akármilyen: az emberi érzelmeket a fejben különböző figurák formálják meg. Ha pedig ezt úgy "pixarosan" tudják kezelni (miért ne tudnák?) akkor az év animációjának is kinéz.


Mad Max: Fury Road

George Miller, a korábbi Mad Max-filmek rendezője hozta össze a Fury Road-ot, ezúttal Tom Hardy-val a főszerepben. Előzetes megvolt? Nagyon remélem.


Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Úgy gondolom nem kell sok szót fecsérelni arra, miért is szerepel a SW a listán. Decemberben felrobbannak a mozik? Könnyen meglehet.


Straight Outta Compton

Mivel nagy N.W.A. rajongó volnék, így nyilván kíváncsi vagyok a csapatról szóló filmre. Nagyon kevesen raknák be egy ilyen listába, de nálam mindenképp nézős lesz.


That’s What I’m Talking About

Richard Linklater az egyik kedvenc rendezőm, a Dazed and Confused az egyik kedvenc filmem, a That’s What I’m Talking About-ot pedig szorosan kötik korábbi filmjéhez, ezúttal a nyolcvanas évekbe megyünk vissza.


The Hateful Eight

Tarantino nem maradhat ki, hiszen a Brigantyk óta megint nagyon a topon van (Grindhouse ide vagy oda, nekem a Death Proof nem jött be). Ismét rengeteg ismerős arccal találkozhatunk, na és természetesen megint western a műfaj.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Péntek 13 / Friday the 13th [2009]