Kamuzsaruk / Let's Be Cops [2014]

Ryan és Justin annak idején nagy reményekkel költöztek L.A.-be, de nem igazán jött be nekik az élet. Egy maskarás buliból hazafelé tartva, rendőrnek öltözve azonban rájönnek, hogy az egyenruha milyen kiváltságokkal is jár. Ahogy az pedig várható, elég rendesen kihasználják kamu identitásukat. És persze nem maradhat el az sem, hogy pont a helyi, alvilági kiskirály palacsintájába szarnak bele, no meg Justin is kapcsolatba kezd egy lánnyal, akinek pont az egyenruha miatt szúrt szemet a srác.

Szóval röviden összefoglalva, a Let's Be Cops egyik klisét halmozza a másikra. Egy tipikus, egyszer nézhető komédiaként funkcionál, a jól bejáratott úton haladva végig, azon a bizonyos kitaposott ösvényen, egy olyan cselekménnyel, amit már milliószor láthattunk egyik-másik vígjátékban az elmúlt évtizedekben.

De... mégsem tudok olyan hú, de nagyon haragudni rá. Egyrészt az alacsonyra vett elvárások, amellyel nekiültem a filmnek, másfelől pedig amúgy sem vállal sokat. Elvan a maga kis világában, melyben igen otthonosan mozog. És most jön a lényeg: a poénok nagy része működik. Néhol ostoba, néhol gyenge, de voltak szituációk, amiken még én is tudtam nevetni, mosolyogni, pedig az én humor-barométerem nagyon ritkán éri el a szintet.


És ehhez elég rendesen hozzátett a két főszereplő, Jake Johnson és Damon Wayans Jr. (frankón azt hittem, hogy a másik Wayans az), akik közt nem csak, hogy működött a kémia, de a film szinte minden egyes percén érződik, hogy milyen jó hangulat dominálhatott a forgatáson.

És ezek után valljuk be, kaphatunk kismillió sablont, nulla eredetiséget, a világ összes B-kategóriás akció-vígjátékából összegyúrt főgonoszt, mégis egy többnyire kedvelhető, egyszer lazán leküldhető 100 perc lesz a végeredmény. Messze nem ez az év komédiája, sőt, az elmúlt éveké sem, nagy valószínűséggel soha az égvilágon nem nézném újra, de pont a nemes egyszerűsége miatt tudom azt mondani, hogyha egy könnyed kikapcsolódásra vágysz, de riasszon el például a Rotten Tomatoes 18%-os értékelése. A Let's Be Cops keveset markol, pont akkorát szakít. Persze simán kihagyható, nem vesztettél maradandó élményt, de elriasztani sem tudnék senkit.

6/10


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Final Cut - Hölgyeim és uraim [2012]

Top 10: Kedvenc vígjátékok

Beware the Slenderman: Az internet réme életre kel [2016]