Top 10: Brad Pitt filmek

Voltak idők, amikor Brad Pitt az a tipikus zsúrpubi, nyálgép kölyök volt, a tinilányok kedvence, akitől minden Kommandón és Rambón nevelkedett srácnak herótja volt. Szerencsére kinőtte ezt a szerepet, mára pedig a jó öreg Brad tulajdonképpen azt játszik el, amit csak akarsz. Az alábbi lista is ezt bizonyítja, amely meglehetősen széles skálát mutat fel. Nem az alakításokat, hanem a filmeket raktam sorrendbe.




Kalifornia - A halál nem utazik egyedül [1993]

Milyen egy beteg állat ebben Brad, te úristen. Igazi suttyó proli, akinek nem probléma eltenni valakit láb alól, ha úgy van. És általában úgy van. Ráadásul ez még sok évvel a Fight Club előtt volt. Sokan onnantól számítják azt a bizonyos törést Brad karrierjében, de már a Kaliforniában is messze sikerült szakítania a szépfiú imázzsal.


Oceans Eleven - Tripla vagy semmi [2001]

Ennyire "profi macsó"-filmet talán azóta sem csinált senki. Mindenki végtelenül cool, rohadt elegáns, mindig van egy humoros egysoros a tarsolyában, Rusty szerepét Pittnél jobban pedig senki sem tudta volna eljátszani. Erre szokás mondani, mintha ráöntötték volna.


Pénzcsináló / Moneyball [2011]

Hiába, a filmen sokat dobott Sorkin forgatókönyve, sőt. A Moneyball egy remek film arról, hogyha elméleti síkra helyezzük a baseballt, akkor az ilyen stratégiával milyen eredményeket érhetünk el élesben. De nem csak Brad-et érdemes megemlíteni, Jonah Hill-t itt tudtam kb. először komolyan venni.


Bábel [2006]

Több szálon futó történet, a szálak pedig bizonyos pontokon metszik egymást. A legjobb az egészben, hogy akármennyire is lerágott csont ez a téma, néha azért sikerül olyan élményeket összehozni, mint a Bábel. A leírhatatlan nevű rendezőtől.


Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford / The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford [2007]

Ha az alakításokat kéne díjaznom, akkor ez a film szerepelne az első, a második, valamint a harmadik helyen is. Egy nem tipikus western, nem is egy pörgős darab, de még csak nem is rövid, viszont nem csak a film remek, hanem amit ebben Brad leművel, az nem pusztán színészkedés: ezt hívják átszellemülésnek. Ja, és ő maga ragaszkodott hozzá, hogy ilyen hosszú címe legyen.


Becstelen Brigantyk / Inglorious Basterds [2009]

Komolyan, amikor először láttam Tarantinótól a Death Proof-ot, szomorú voltam, már majdnem temettem egyik kedvenc rendezőmet. Aztán jöttek a Brigantik, én pedig nem akartam hinni a szememnek. Ezt hívják remekműnek. Pitt pedig Aldo Raine szerepében... na az volt a korona a filmen.


12 majom / Twelve Monkeys [1995]

Ugyan Pitt-nek csak egy mellékszerep jut, de az a szerep annál fontosabb. A film főhőse, a jövőből visszaküldött Bruce Willis egy elmegyógyintézetben találkozik vele. Mondanom sem kell, Brad barátunk itt is kitombolja magát, de úgy rendesen. Ráadásul még azokból az időkből, amikor készültek jó magyar szinkronok, Rudolf Péter pedig csak elsőre tűnhet durva választásnak.


Blöff / Snatch [2000]

Részemről nehéz eldönteni, hogy most akkor "A ravasz az agy..." vagy a "Blöff" táborába tartozom. Általában úgy vagyok vele mindig, hogy éppen melyiket láttam utoljára. Jelenleg Blöff-párti vagyok, ki tudja meddig. A lényeg viszont, hogy itt Pitt pajtás kapott egy kiadós jutalomjátékot, miközben Guy Ritchie úgy keveri a szálakat, ahogyan csak ő tudja.


Harcosok klubja / Fight Club [1999]

I believe in Tyler Durden.


Hetedik / Se7en [1995]

Apropó, mondtam már, hogy azon kevesek közé tartozom, akik jobban szeretik a Hetediket, mint a Harcosok Klubját? Mondjuk nem is néztem olyan rongyosra, mint a Fight Club-ot. Sőt. Viszont, mostanság amíg a Se7en évente, kétévente azért előkerül, a Harcosok Klubja már egyre ritkábban. Komolyan, ebben a filmben minden a helyén van. A Legjobb Nyomozós Filmek-listámon úgyszintén az első helyen végzett. Ha nem is ez Pitt legjobb alakítása, de ennél jobb filmben még nem láttam.


Megjegyzések

  1. Éééés Ámen! Amúgy én is jobban bírom a Hetediket, mondjuk a kedvenc filmem, így nem nehéz jobban bírni valaminél :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Való igaz, tény, hogy kevés olyan film van, ahol minden ennyire a helyén van.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz a bejegyzéshez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Stephen King: Az / It [1990]

Hideg préda 2 / Fritt vilt 2 [2008]

Top 10: Found Footage filmek

The Poughkeepsie Tapes [2007]