+1 / Plus One [2013]

A házibuli napján emberünk, a gimnazista srác, míg a barátnőjét várja, egy röpke szemkontaktus után
lesmárol egy vadidegen csajt. Persze a barátnő megjelenik, meglátja, besérül, így ezen fondorlatos bevezetőnek (nem az!) hála már elő is készült a zseniális bonyodalom egy része. Este pedig házibuli, ahol a fiú minden erejével azon van, hogy visszaszerezze a lányt. De beüt a gond, ugyanis ezen az estén egy idegen cucc érkezik a világűrből, amely képes arra, hogy megkettőzze az embereket. Így járnak a bulizó fiatalok, a másolatok azonban pár másodperccel le vannak maradva.

Míg a zseniális Coherence remekül megírt, minimalista sci-fi volt, hasonló témában, addig a Plus One egy merő katyvasz benyomását kelti. Van itt tinifilm, házibuli-film és sci-fi egyben, próbál minden adalékból valamennyit belepakolni, ám ezekkel csak saját magának adja meg a kegyelemdöfést. Alaposan belesül a dolgokba.


Pedig biztosra megy: minden lehetséges klisét próbál felhalmozni, és igen, aláírom, hogy a film pörög, a megkettőződés megjelenésével mindvégig történik valami, amelynek nem szabadna unalomra okot adnia, de egyszerűen képtelen vagy izgulni a szereplőkért, akikkel még csak nem is az a legnagyobb probléma, hogy valami borzasztó színészi teljesítménnyel alakítják őket, sokkal inkább a logikátlan döntések, amelyekkel hajtják előre a cselekményt.

A blockbusterekben megcsömörlött ember a mai világban joggal kapja fel a fejét egy alacsony költségvetésű sci-fi-re, de nem szabad bedőlni a látszatnak. Hiába büszkélkedhet a műfaj remek darabokkal, néhanapján kerül némi szar a palacsintába, jelen esetben ez a trutyi a Plus One. Nem kifejezetten összecsapott, de a kezdeti érdeklődést nagyon hamar váltja fel az abszolút érdektelenség. Túl sokat markolt, ebből keveset teljesített. A minimalista jelző alatt pedig ezúttal a színvonalat tessék érteni.

4/10


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Final Cut - Hölgyeim és uraim [2012]

Top 10: Kedvenc vígjátékok

A 9. szalag / Session 9 [2001]