Better Watch Out [2016]

Horror-vígjátékok. Kemény műfaj, nem is vagyunk velük elkényeztetve, de időnként készül néhány jobb darab (Tucker and Dale vs. Evil, Behind the Mask: Rise of Leslie Vernon). A Better Watch Out szerencsére csak színesíti ezt a meglehetősen vékonyka repertoárt.


Nehéz erről a filmről írni, mert jómagam szinte semmit nem tudtam róla, ért is néhány meglepetés közben. Mert fordulatokban nem szegény, erről egy elég szépen és aprólékosan megírt forgatókönyv gondoskodik. Maradjunk annyiban, hogy home invasion filmről beszélünk, a jelentős része egy házban játszódik: a tizenkét éves fiúra öt évvel idősebb bébiszittere vigyáz karácsonykor, amíg a szülők távol vannak. Az este azonban nem várt fordulatokat vesz.

És ennyi: ennél többet ne olvass a sztoriról, de előzetest se nézz!

Bár nem a tipikus hangosan hahotázó humorral operál a Better Watch Out, mégis próbálja megtartani könnyed stílusát, miközben horrorból sincs hiány: így tökéletesen egyensúlyoz a két műfaj mezsgyéjén. Nem hozza rád a frászt, ne egy szekrényből előugró macskát képzelj el félelem-forrás gyanánt, de ne is egy hirtelen becsapódó ajtót, a film szerencsére próbál földhöz ragadt maradni.

És sziporkázik: nincs egy felesleges pillanata sem, üresjáratoktól nem kell tartani, mind a másfél óra tisztességgel ki van töltve. Pörgős, laza, ráadásul egy elég ügyes befejezést is sikerült kreálni hozzá.

Maximálisan ajánlott azoknak, akik egy ütős kis horror-vígjátékot néznének, amolyan brain-off módban.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Hideg préda 2 / Fritt vilt 2 [2008]

The Poughkeepsie Tapes [2007]

Stephen King: Az / It [1990]