Top 10: Kedvenc filmes karakterek

Biztos mindenkinek megvannak azok a kedvenc filmes arcok, akik az idők során a szívéhez nőttek, ilyen-olyan okból kifolyólag. Mert olyan gondolatai voltak, amely ráébresztett bizonyos dolgokra. Mert olyan életet élt, amilyet mi is szeretnénk. Mert annyira egyben volt a karakter és a színész, hogy a kettőt együtt nem lehetett nem szeretni. Millió és egy oka lehet, én pedig most összeszedtem azt a tíz fiktív karaktert, akit a legjobban kedvelek.

Nem a legjobbak, hanem a kedvencek!


10. Marv
[Mickey Rourke, Sin City]

Marv lehet akármilyen kőkemény, könyörtelen és bármennyire is képes átgázolni bárkin, aki az útját állja, azért a torz külső nála is csak egy érző szívet takar. Ha valamit elakar, azt eléri, bármi áron.


9. Indiana Jones
[Harrison Ford, Indiana Jones-filmek]

A kalandor, akinek mindenre van egy frappáns mondata, egy gyors megoldása. Harrison Fordra abszolút ráöntötték ezt a szerepet, nehéz eldönteni, hogy Dr. Jones vagy Han Solo karaktere áll-e neki jobban? Talán mindkettő egyformán.


8. David Wooderson
[Matthew McConaughey, Tökéletlen idők]

Wooderson annyira laza, hogy szétesik, és bár már régen kijárta az iskolát, mégis a gimnazistákkal tölti a hétvégéket. Folyamatosan löki a szöveget, na meg persze fűzi a csajokat.


7. Tyler Durden
[Brad Pitt, Harcosok Klubja]

A próféta. Tyler gondolatai alapjaiban rengetik meg a beszürkült átlagember gondolkozását, miközben anarchista terveket szövöget.


6. William Foster
[Michael Douglas, Összeomlás]

Most őszintén: kinek nem jutott még eszébe, hogy William Foster-hez hasonlóan bemutassa a középső ujját a rendszernek? Mindenkinek vannak szar napjai, de Fosternél betelt a pohár.


5. Banky Edwards
[Jason Lee, Képtelen képregény]

A képregényrajzoló (vagy csak másoló?), akinek ami a szívén, az a száján. Nem finomkodik, kimondja, amit gondol, és ha kell, egy apácával is képes összeveszni a szentháromság kérdését illetően. Jason Lee nem egy kimondottan jó színész, de ezt a karaktert ráírták.


4. Walter Sobchak
[John Goodman, A nagy Lebowski]

Oké, őt nem akarnád haverodnak. Bár számíthatsz rá, de iszonyat hülye ötletei vannak, ráadásul hirtelen haragú, könnyen dühbe gurul. Mégis Walter az egyik legjobb karaktere a filmtörténelemnek, de ehhez persze egy John Goodman is kellett.


3. Tony Montana
[Al Pacino, Sebhelyesarcú]

Nőket és gyerekeket soha, rajtuk kívül bármi pusztulhat, ami Tony Montana útjába áll. Nem ismer lehetetlent, bármit megtesz, hogy feljebb jusson azon a bizonyos alvilági ranglétrán. Al Pacino talán legjobb alakítása.


2. Dr. Emett Brown
[Christopher Lloyd, Vissza a jövőbe]

Kinek ne nőtt volna a szívéhez a Doki annak idején? A gülüszemű feltaláló kissé szórakozott, nincs is ki mind a négy kereke, de hála Christopher Lloyd alakításának Dr. Emett Brown örök.


1. Jeff "The Dude" Lebowski
[Jeff Bridges, A nagy Lebowski]

"Fuck it Dude, let's go bowling!" Jeff Lebowski aztán tényleg tojik mindenre, csak meglegyen a reggeli adag fehérorosz és legyen szabad pálya a bowling-teremben. Nem bánt ő senkit, még ha bántják, akkor sem. Elvan a maga kis világában, csak valaki le ne hugyozza a szőnyegét!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

The Poughkeepsie Tapes [2007]

Hideg préda 2 / Fritt vilt 2 [2008]

Stephen King: Az / It [1990]