A BUDAPEST ROOFTOP CINEMA bemutatja: LEON, A PROFi / Season Opening Ceremony

Május 23-án, hétfőn egy igazi kultuszfilm forog majd a budapesti éjszakában – Luc Besson egyik legnagyobb mesterművével, a Leon, a profival veszi kezdetét ugyanis a Budapest Rooftop Cinema 2016-os évada! 


A Budapest Rooftop Cinema immáron negyedik éve kápráztatja el a mozgókép rajongóit kultikus, nagy filmtörténeti jelentőségű és közönség kedvenc filmekkel. Az idei nyári szezon sem marad tető(kert)mozi nélkül: a szervezők a már megszokott helyszínen, a Corvin Club idén teljesen megújult tetőteraszán várják az igényes kikapcsolódásra és közösségi moziélményre vágyó nézőket – ezúttal hétfő esténként.

A tavalyi – olyan kultikus filmeket, mint a Mechanikus narancs vagy Az ötödik elem felvonultató – szezon után a Budapest Rooftop Cinema idén sem okoz csalódást: nem kisebb filmmel, mint az 1994-ben debütált, számos díjat nyert Leon, a profival, Luc Besson egyik legjelentősebb alkotásával indítja az évadot. A film máig tartó hatása nem kétséges. Besson filmjével olyan sikeres színészeket indított el pályájukon, mint Natalie Portman vagy Semi Naceri, a Jean Renóra írt főszerepért pedig olyan művészek is sorba álltak, mint Mel Gibson és Keanu Reeves – mindhiába.

Leon (Jean Reno) egy nem teljesen hétköznapi, olasz bérgyilkos, akinek fő ismertetőjegyei, hogy sok tejet iszik, ülve alszik és imádja a Gene Kelly filmeket. Hóbortjai ellenére azonban a legkiválóbb takarító a városban, akinek ráadásul szigorú szabályai is vannak: gyermekeknek és nőknek soha nem eshet bántódása – így nem csoda, hogy menedéket ad egy elárvult kislánynak, Mathildának (Natalie Portman), aki egy korrupt nyomozó (Gary Oldman) célkeresztjébe került.

UPDATE:

A szeszélyes májusi időjárás miatt az eredeti tervekhez képest egy héttel később, május 30-án, hétfőn indul a Budapest Rooftop Cinema 2016-os évada.

Az esemény Facebook oldala ide kattintva érhető el.
Időpont: 2016. május 30. 20:45
Helyszín: Corvin Club tetőterasz (VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utca felől)
Kapunyitás: 19:00
Támogatói jegy: 600 HUF/ 2€


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Nyomozós filmek

Igaz történet / True Story [2015]

Viszlát, és kösz a halakat!

Top 10 kedvenc filmvégi csattanó