Tíz méltatlanul hanyagolt film

Vannak filmek, amelyek néha érthetetlen módon elkerülik a fősodort, pedig ha nem is lehetne mind zseniális jelzővel illetni, de mindenképp megérdemelnék a nagyobb teret. Könnyen meglehet, hogy akik hozzám hasonlóan falják a filmeket, azok az alábbiakban ismerősen csengő címekkel is találkoznak.

Nem akarok hatásvadász "Tíz film, amiről életedben nem hallottál" címekkel dobálózni, maradjunk annyiban, hogy összegyűjtöttem egy csokorba tíz filmet, amit én személy szerint nagyon élveztem, de sajnos megmaradtak underground moziknak.

A sorrend nem tetszési, haladjunk időrendben!




Titokzatos bőr / Mysterious Skin [2004]

1981-et írunk, a nyolcéves Brian a pincéjükben kuksol, orrából ömlik a vér, és képtelen felidézni az elmúlt öt óra történéseit. Ez az idő kimaradás éveken át végigkíséri őt, meg van róla győződve, hogy az idegenek rabolták el. Mindeközben a vele egyidős Neil-t a pedofil baseball edzője a lakására csábítja. Tíz évvel később Brian még mindig az elveszett óráit keresi, míg Neil-ből meleg pedofil lesz.



La habitación de Fermat [2007]

Négy matematikus kap meghívást egy rejtélyes találkozóra. Hamar kiderül, hogy csapdába estek: különböző egyenleteket kell időre megoldaniuk. Minden egyes rossz megoldás után a szoba egyre kisebb lesz... Itt írtam róla.



The Go-Getter [2007]

Történetünk főhőse gondol egy nagyot, és elköt egy kocsit, amivel átszeli Amerikát, hogy közölje féltestvérével anyjuk halálát. Az autó tulajdonosának mobilja azonban a kesztyűtartóban maradt, a telefon pedig megcsörren. Meglepetésére a lány (Zoey Deschannel) nem kezd el háborogni, inkább csak beszélgetnek, ezáltal pedig különös kapcsolat alakul ki közöttük.



The Poughkeepsie Tapes [2007]

A hatóságok rábukkannak az elvetemült sorozatgyilkos lakására, a helyszínen azonban pusztán videokazettákat találnak. A férfi ugyanis rögzítette tevékenységeit. A The Poughkeepsie Tapes egy bitang erős darab, kötélből font idegek ajánlottak, hiába nem folyik vér, a valósághű megközelítés az, ami erősen gyomron vág. Fiktív, kriminalisztikai dokumentumfilm, a legkegyetlenebb fajtából. Itt írtam róla.



Lake Mungo [2008]

Szintén egy ál-dokumentumfilm. A vízbe fulladt tizenhat éves lány, Alice Palmer halála után a gyászoló család egyre több, megmagyarázhatatlan esetre lesz figyelmes. Eleinte még annak is sanszot adnak, hogy Alice talán mégsem halt meg, alakja ugyanis feltűnik néhány újonnan készült fényképen. Az exhumálás azonban bebizonyítja, hogy a lány valóban halott. Hamarosan kiderül, hogy Alice múltjában valami sötét titok lappang. A kétségbeesett család nyomozni kezd, és így jutnak el végül a Mungo-tóhoz. Itt írtam róla.



Doghouse [2009]

A kis költségvetésű Doghouse az angol humor és az elszállt horror sajátos keveréke, néhány kiruccanni vágyó férfiról, akik egy nők által uralt faluban találják magukat, ráadásul ezek a nők meglehetősen vérszomjasak.



Whatever Works [2009]

Woody Allen egy nem túl régi filmje, amellyel próbál visszanyúlni az Annie Hall, és pár jobb, korábbi alkotásának stílusához. Boris (Larry David) idős, cinikus figura egyedül tengeti mindennapjait a Nagy Almában. Egyik nap egy lány kéretőzik be lakására, nincs hol laknia, nincs mit ennie. Eleinte pusztán egyetlen éjszakáról van szó, de amire Boris észbe kap, már házas ember...



Csodagyerek / Boy Wonder [2010]

Sean anyját a szeme láttára ölik meg, ő pedig tíz évvel később éjszakánként szteroidokkal telepumpálva vág neki az éjszakának, hogy segítsen a bajba jutottakon. De közben azért nem adta fel a reményt sem, hogy megtalálja a tettest. Kőkemény dráma, profi rendezés, egy nagyon méltatlanul elhanyagolt remekmű.



Trust [2010]

David Schwimmer rendezésében láthatjuk, milyen veszélyekkel jár az internetes ismerkedés, hiszen a pedofilok nagyon alaposan körbe tudják hálózni a naivabb kislányokat. Így jár a tinédzser Annie is, aki azt hitte, egy vele egyidős sráccal beszélgetett mindvégig, ám a találkozón szembesül vele, hogy az addig arctalan hódoló már bőven elmúlt harminc.



Enter Nowhere [2011]

Samantha és Tom az erdőben találkoznak. Mindketten lerobbantak a kocsijukkal. Egy kunyhóban találnak menedéket, éjszaka ugyanis fagypont alatt van a hőmérséklet. Nemsokára hárman lesznek, hiszen megjelenik Jody, aki korántsem az a jó kislány típus. Szépen, lassan rájönnek, hogy az erdőből nincs kiút, hiába indulnak el egy irányba, mindig a kunyhóhoz érnek vissza. Idővel még több, és egyre különösebb titokra is fény derül. Itt írtam róla.
 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz a bejegyzéshez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Péntek 13 / Friday the 13th [2009]