A hangok / The Voices [2014]

Jerry (Ryan Reynolds) nemrég kezdett új munkahelyén. Szorgalmasan dolgozik, főnöke hamar megkedveli, azonban azt senki sem tudja, hogy emberünk valójában korántsem hétköznapi eset. Pszichiátere utasítása ellenére Jerry nem szedi a gyógyszereit, melynek hatására hazaérve kutyája és macskája mindenféle tanácsokkal látják őt el. Egyik este egy meglehetősen félresikerült randit követően aztán elszabadul a pokol... hiszen az a hűtőben tárolt levágott fej nagyon magányos ott egyedül.
A The Voices lehetett volna egy jó film, hiszen megvolt a remek alapötlet, egy színész, aki elviszi a vállán a karaktert, minimális fekete humor, de végül nem sikerült úgy végigvinni a történetet, hogy az ne fulladjon ki legkésőbb a felénél. Mert ahogy mondtam: megvolt a remek alapötlet - de sajnos ennyi az egész. Mintha három részből állna a film. Az elején kapunk egy remek felvezetést, élvezzük, amit látunk, játszi könnyedséggel mutatják be egy elborult elme elborult pillanatait. Aztán elfogy a szufla, és tulajdonképpen megismétlődnek a látottak. Végül pedig a fennmaradt játékidő kitöltéséhez egy teljesen érdektelen befejezést sikerült összecsapni.

Nagy kár érte, mert megvannak a maga nagy pillanatai. Kezdve a főszereplővel, akinek karaktere nem találja fel a spanyol viaszt, hiszen nem egyszer láttunk már kattant elmét, akinek valamikor gyermekkorában félresiklott az élete, és azóta sem állt újra pályára, de ő ezt fel sem fogja. Mégis Ryan Reynolds kiválóan hozza a figurát, bár soha nem tartottam nagy színésznek (igaz, hogy több, mint egy izmos felsőtest), és ez sem élete alakítása, de egy igazi jutalomjáték volt számára.


És az állatok. A kutya és a macska. Azok a jelenetek, amikor Jerry hazaér és eszmecserét vált házi kedvenceivel, aranyat érnek. A két állat remekül helyettesíti a vállon ücsörgő angyalt és ördögöt: a kutya, aki jót akar, míg a macska egy szemét kis dög. Az ő 'szerepükben' szintén Reynolds hallható.

Szerencsére a The Voices nem lett egy felszínes agymenés, megvan a mögöttes tartalom, sőt, ha lehámozzuk minden groteszkségét, egy végtelenül szomorú filmet kapunk. Hatalmas potenciál volt ebben a filmben, és őszintén sajnálom, hogy nem sikerült kihasználni ezt a lehetőséget. Messze nem az a nézhetetlen filmélmény, simán végig lehet ülni, de nagy megváltást senki se várjon tőle.


Megjegyzések

  1. kíváncsi vagyok, hamarosan én is sort kerítek rá! ;)

    VálaszTörlés
  2. nekem is most ez a legvárósabb film! :)

    VálaszTörlés
  3. Hát sok sikert hozzá! :) Talán nektek jobban bejön :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz a bejegyzéshez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Nyomozós filmek

Manhattanre leszáll az éj / Night Falls on Manhattan [1996]

Péntek 13 / Friday the 13th [2009]

Top 10: Egyhelyszínes filmek