Magyar Szuperhős Mesék – 2. szám

Harcsa Huszár, Hungária Kapitány, a special guest star pedig maga Toldi Miklós - igen, ez a Magyar Szuperhős Mesék című képregény, amivel megajándékozott a Fantasmania a napokban.

A magazin három kis történetet foglal magába, ezekből pedig egyedül a második az, amely klasszikus értelemben vett képregény. Az első, illetve a harmadik szösszenet már inkább a történet részletes leírására összpontosít, megspékelve egész oldalas illusztrációkkal, amik előtt tényleg csak emelem a kalapom. És valljuk be, ez egyáltalán nem egy rossz dolog, lévén, hogy a mindössze 44 oldalas újságot így nem öt perc átfutni, van időnk elmerülni a történetben.

Aki lemaradt volna az első számról (ahogy én is), az rögtön az elején egy gyorstalpalóval találja szembe magát, hogy valamelyest képben legyen. Ez sikerült is, noha mindez nem több, mint a hőssé válás folyamata, de így is pont elegendő ahhoz, hogy ne legyen képzavar.

Harcsa Huszár - A szenny foglyai

Az első történetben a fogságba esett Harcsa Huszár, illetve a szintén megláncolt Toldi megismerkedését kapjuk az arcunkba, akik miután kiszabadulnak, összefognak, hogy együtt leaprítsák az ellent.

Harcsa Huszár és Hungária Kapitány - A műkincsvadászok

Itt kapjuk meg magát a tényleges képregényt, amelyben a két hős a Dunába hullott műkincsek után kutat, de nem megy minden olyan egyszerűen, ahogy azt elképzelték.

Tachkov Professzor - Kutya élet

Ahogy A szenny foglyaiban, most újra az egész oldalas rajzok, valamint a verbálisan kifejtett történet dominál. Tachkov Professzort, az intelligens, kutya testű tudóst támadják meg Doktor Protézis sameszai.

Külön érdekesség, hogy a készítők amolyan "Tudtad-e?" apróságokat rejtettek el a történetek közben, ezzel bezsebelhetünk néhány érdekes információt hazánkról, esetleg magáról Toldiról. Mindhárom sztori más-más stílusú rajzokkal bír, ezzel színesítve a látvány-palettát. És bár egyik dizájnba sem tudnék belekötni, halkan azért megsúgom, nekem személy szerint az első történet illusztrációi feküdtek a legjobban.

Jómagam nem sok képregényt olvasok, viszont annál több könyvet, így bevallom, örültem az elmesélős történeteknek. De ha egy nagyon nyúlfarknyi negatívumot kéne mondanom, akkor azt főleg a szövegkörnyezetre tudnám felróni. Szó se róla, igényesen van megírva, de stílusát tekintve a felnőttebb olvasók felé mintha nem nyitna annyira.

A Magyar Szuperhős Mesék mindenképp egy érdekes próbálkozás. Vicces, eseménydús szösszenetek, röpke, de annál pörgősebb cselekményekkel. Ha képregény-rajongó vagy, és túl tudod tenni magad a magyar környezeten, a magyar neveken (igen, az egyik gonoszt Maró Ferónak hívják), egy huszárnak öltözött, mutálódott harcsán, akkor tényleg csak ajánlani tudom.


Megjegyzések

  1. Üdv mindenkinek! Amennyiben tetszett a Magyar Szuperhős Mesék 2. számának borítója, valamint kedveltétek az abban szereplő "A szenny foglyai" című történet illusztrációit, amelyeket Fábián Péter készített, akkor ajánlom figyelmetekbe a szintén Peti által rajzolt Bloodlust című, magyar szerzői vámpír-cyberpunk képregényünket! ;)
    Honlapjaink: http://magyarkepregeny.hu ; http://bloodlust.hu ; https://www.facebook.com/bloodlustcomics

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz a bejegyzéshez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Közelebb / Closer [2004]

Péntek 13 / Friday the 13th [2009]