Jöhet a Mayans MC sorozat?

Hét éven át futott Kurt Sutter, immár kultikussá vált sorozata, a Sons of Anarchy. A történt egy fiktív kisvárosban, Charmingban játszódott, ahol a helyi motoros klub tagjainak életét követhettük nyomon, mind a banda, mind a családi vonalon.


Tavaly röppent fel a hír, hogy Sutter elkészítené a spin-off sorozatot, amely a rivális motoros klub, a Mayans (itthon: Maják) történetét dolgozza fel. A latin-amerikai tagokból álló csapatnak sok összetűzése volt a SAMCRO tagjaival, később amolyan béke-féleséget kötöttek, de a száz százalékos, maximális bizalom mégsem meg volt közöttük. Vezetőjüket, Marcus Alvarez-t Emilio Rivera kiválóan alakította.

A Mayans MC-projekt most ott tart, hogy berendelték a forgatókönyvet, amely alapján vagy berendelik a pilotot vagy nem. Elgin James is besegít a szkript megírásában, aki eléggé otthon van a latinók világában, így általa minél hitelesebb képet szeretnének festeni róluk. Sutter nem veszi ki olyan mértékig a részét, mint a Sons of Anarchy esetében: társíró, valamint executive producer lesz, de a showrunner szerepét más tölti majd be - hogy ki, egyelőre nem tudni. Az sem kizárt, hogy az anyasorozatból is felbukkannak majd arcok.

De kell ez nekünk?

Sokat agyaltam ezen, hiszen ha valami távol állt tőlem a SAMCRO világában, az pont a Mayans volt. Mondom ezt úgy, hogy nekem a latin-amerikai gengszterekkel szinte mindent el lehet adni. De, ha nem is ugyanakkora vállszélességgel, mégis ott lesz Sutter, aki ezt a koszos-poros motoros világot olyan zseniálisan vizionálta nekünk: egyszerre romantizálta és mutatta be annak szörnyű oldalát, a klubbal járó borzalmakat. Aki látta, tudja, miről beszélek, aki pedig nem, az feltétlenül adjon neki esélyt (én speciel mostanság újrázom). Úgyhogy igen, részemről jöhet.


Amit ígértek a Mayans MC sorozattal kapcsolatban, már ha összejön: sötét hangulatú, erős családi dráma, amelynek ezúttal a Maják lesznek az abszolút főszereplői. Még nem tudni, előzménytörténet lesz-e, mindenesetre imádnám, ha a SAMCRO fontosabb szereplői egy-egy cameo erejéig feltűnnének.

És ha már előzmény: sokkal jobban örülnék a már korábban belengetett First 9 minisorozatnak, amely a Sons of Anarchy megalakulását mutatja be: John Teller, Clay Morrow, Piney és a többiek. Egyelőre még ez a projekt sincs elúszva, de úgy tűnik, most Sutternél a Mayans MC lesz az első - ha már olyan csúnyán befürdött a The Bastard Executioner-el, hogy ő maga kaszáltatta el még az első évadot.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Hideg préda 2 / Fritt vilt 2 [2008]

The Poughkeepsie Tapes [2007]

Stephen King: Az / It [1990]