Tales of Halloween [2015]

Halloween éjszakája. A gyerekek beöltözve járnak házról-házra, hogy cukorkát és egyéb finomságokat kéregessenek. Az udvarokban töklámpások világítanak, a házak horrorisztikus dekorációval vannak feldíszítve. Az éjszaka, amikor minden megtörténhet. És a horror rajongók pontosan tudják, hogy bizony meg is fog történni.

A Tales of Halloween lényegében a Trick 'r Treat mintájára készült: kis történetek, amelyeket egyetlen dolog köt össze: Halloween éjszakája. De amíg ott egyetlen rendező fogta össze azt a néhány sztorit, addig itt kapásból ahány történet, annyi rendező, ráadásul tíz kis etapról beszélhetünk. Igen, a kevesebb több lett volna. De lássuk, milyen mókákat ígér ez az antológia.

Sweet Tooth - Egy bébiszitter, illetve annak barátja mesél a vigyázandó kisfiúnak egy 50 évvel ezelőtt itt élt gyerekről, aki soha nem ehetett az összegyűjtött cukorkákból, ezért jól meg is büntette szüleit. A legenda szerint évről évre visszatér a szelleme, hogy megegye az összes cukorkát, még azt is, amit már elfogyasztottak...

The Night Billy Raised Hell - Egy kisfiú a unszolásra megkörnyékezi a környék mogorva öregurának házát, aki ezen az éjszakán magával viszi a srácot és megmutatja neki, milyen is az igazi halloweeni csínytevés.

Trick - Egy otthon lazulós, baráti társaságot a saját otthonában támad meg egy csapat gyerek, és ez egy nagyon erős mészárlásba torkollik. A végkimenetel, a megoldás elég erős.

The Weak and the Wicked - Egy háromfős társaság terrorizálja a környéket, valaki azonban nem hagyja annyiban. Hogy pontosan miért, az a történet végén kiderül.


Grim Grinning Ghost - Soha ne nézz hátra, ha követnek ezen az éjszakán! A legenda úgy járja, hogy annak idején élt egy torz arcú kislány, akit megvetettek, kiközösítettek külseje miatt. Egy halloweeni buliból hazafelé tartó lány azonban lépteket hall maga mögött, miután kocsija lerobbant és kénytelen gyalogolni.

Ding Dong - Jack és Bobbie nem tud saját gyereket vállalni, emiatt a nő lassan az összeomlás szélére kerül. Következő év Halloween éjszakáján viszont rendbe szedi magát és már túlontúl félelmetes kedvességével szolgálja ki a kopogtató gyerkőcöket. Megrémült párja viszont pontosan tudja, hogy ennek nem lesz jó vége.

This Means War - Két szembeszomszéd párbaját láthatjuk: míg egyikük gondosan előkészített kiállítást szervez évről évre udvarában, addig odaát hangos zenével tarkított metál buli folyik, tönkre vágva az élményt. Nem hagyhatja annyiban.

Friday the 31st - Mert a 31 az a 13 fordítva. Egy tipikus kivonatát láthatjuk bármelyik Péntek 13-finálénak, csak éppen Halloween az időpont. A végkifejlet azonban egészen más, mint amit vártál.

The Ransom of Rusty Rex - Két srác úgy dönt, elrabolja a milliomos férfi fiát, hogy váltságdíjat kérjenek érte. Már ott furcsállják a dolgot, hogy a telefonon felhívott fater nem foglalkozik vele különösképp. Hamar rájönnek, hogy ezt fiút nem kellett volna elrabolni.

Bad Seed - Stílusos lezárás, amelyben egy töklámpás kel életre és falja fel az embereket. A vége mosolyt csalt az arcomra.

Ez volna a felhozatal: van köztük jobb, rosszabb. Kimagasló nincs, ahogyan igazán pocsék sem. Valahogy mindegyik kedvelhető, de nem túlságosan. Akadnak frappáns, vagy sokkoló befejezések, de valami plusz mintha hiányozna mindegyikből. Az, ami a Trick 'r Treat-nél maximálisan működött, azt a Tales of Halloween inkább csak nyomokban tartalmazza. De még így is egy simán leküldhető darab, egyszer csont nélkül végiglehet ülni, nagy megváltást viszont ne várjon senki.


Megjegyzések

  1. A Sweet Tooth, a Trick és a Friday the 31st voltak a kedvenceim, de közepesnél egyik se volt rosszabb. Remélem, valamilyen formában lesz még ennek folytatása, simán elnézegetnék minden évben egy-egy adagot, már csak a Halloween-hangulat miatt is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony jöhetne ám! Még ha bődületesen rossz is lenne valamelyik sztori, legalább rövid :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz a bejegyzéshez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Exists [2014]